Behandelingen

Je kunt bij Haptonomie Wijchen terecht voor verschillende behandelingen, allen wel met een haptonomische insteek.

Haptotherapie

Bij de haptotherapie geeft de aanraking informatie over je gevoels– en geestelijk leven. Het geeft inzicht in je menselijk bestaan; over hoe je in het leven staat en over hoe je je hebt ontwikkeld. De therapie helpt bij het zoeken naar een eigen evenwicht in het leven.

Lees meer


Haptotherapie kind en ouder

In ieder kinderleven kunnen er momenten komen dat een kind onzeker is en worstelt met zijn gevoelens. Als kinderhaptotherapeut heb ik mij gespecialiseerd in het waarnemen van wat er achter het gedrag van het kind aan gevoelens speelt.

Lees meer


Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is een individuele begeleiding bedoeld voor zwangere stellen en hun ongeboren kindje. De begeleiding richt zich op de gehele periode, van de zwangerschap en geboorte tot aan de omgang met het pasgeboren kind.

Lees meer


Fysiotherapie op haptonomische basis

Bij fysiotherapie op haptonomische basis gaat het om reguliere fysiotherapie echter met een haptonomische inslag. Het gaat dan om lichamelijke klachten met een mogelijk psychosomatische oorzaak. Denk aan chronische (spier)pijnen, gewrichtsklachten, hoofdpijnklachten, RSI etc.

Lees meer


Oedeemtherapie 

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aanvoer en afvoer van vocht. Er zijn verschillende vormen van oedeem afhankelijk van de oorzaak.

​Lees meer