Ben ik verzekerd?

Vergoeding van de behandeling door de zorgverzekeraar is (deels) mogelijk, afhankelijk van de aanvullende verzekering die is afgesloten.

Haptotherapie 

Suzan Groen is geregistreerd bij de Vereniging van Haptotherapeuten (VVH). Hierdoor worden behandelingen vaak (deels) vergoed door zorgverzekeraars. U ontvangt een factuur die u kunt declareren. Haptotherapie wordt in de polisvoorwaarden vaak ondergebracht onder de noemer ''Alternatieve behandelwijzen'' of  ''Alternatieve geneeswijzen''. De actuele vergoedingenlijst staat vermeld op de website van de VVH.

 

Voor haptotherapie heeft u geen verwijzing nodig. U kunt rechtstreeks een afspraak maken.
 Fysiotherapie

Slechts een beperkt deel van de fysiotherapie is inbegrepen in de verplichte basisverzekering, het overgrote deel moet u echter bijverzekeren middels een aanvullende verzekering. Haptonomie Wijchen heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Dat betekent dat indien uw behandeling voor vergoeding in aanmerking komt, de rekening rechtstreeks zal worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. De vele zorgverzekeraars hanteren echter veel verschillende voorwaarden. In uw polis kunt u vinden in hoeverre fysiotherapie wordt vergoed en of er beperkingen zijn opgenomen. 

 

Voor fysiotherapie heeft u geen verwijzing nodig. U kunt rechtstreeks een afspraak maken.
 Oedeemtherapie

Oedeemtherapie valt onder de chronische indicaties. Dat betekent dat vanaf de 20e behandeling vergoeding plaats vindt op basis van de verplichte basisverzekering. De eerste 20 behandelingen vallen onder de aanvullende verzekering en worden dus vergoed afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw aanvullende verzekering.

Voor oedeemtherapie is een verwijzing nodig van uw behandelend arts.
 

Tarieven

Haptotherapie
€ 70,- per behandeling (50 minuten)


Haptotherapie kind en ouder
€ 80,- per behandeling (60 minuten)


Haptonomische zwangerschapsbegeleiding
€ 80,- per behandeling (60 minuten)


Fysiotherapie op haptonomische basis
€ 35,- per behandeling (30 minuten)

Oedeemtherapie

€ 47,50 per behandeling (45 minuten)